Waarom?

U bevindt zich hier: Home | Waarom?

Wat is het voordeel van onafhankelijk IT advies?


IT is cruciaal in uw bedrijf ...

Informatica is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Informatie Technologie (IT) is zelfs een elementair onderdeel geworden van de dagelijkse werking in elke KMO. Concreet betekent dit dat grote budgetten gespendeerd worden aan informatica en zoals bij elke uitgave is het belangrijk dat vooropgestelde resultaten behaald worden zonder bijkomende investeringen in tijd en/of geld.

... maar is niet uw core business

Als ondernemer of beslissingsverantwoordelijke is het echter niet eenvoudig om de juiste informatie te verzamelen en correcte beslissingen te nemen, laat staan om een degelijk strategisch IT plan op lange termijn uit te werken. De reden is heel eenvoudig: als ondernemer bent u actief in uw eigen sector en uw kennis en competenties situeren zich binnen uw eigen domein, niet in IT.

De rol van de IT manager

Grote bedrijven hebben een IT manager in dienst die deze zaken kan opvolgen. Een IT manager is niet de persoon die de dagelijkse user support op zich neemt, of het onderhoud van het netwerk verzorgt, of de software draaiende houdt, instelt of aanpast. Een IT manager is wel iemand die het IT beleid uitstippelt in functie van de noden en behoeften van het bedrijf, die bepaalt hoe IT ingericht wordt, die beslist welke oplossingen geïmplementeerd worden, die de leveranciers kiest, … .

Erkenningsnummer: DV.A231055